Премиерот Заев на средба со правобранителите од Република Македонија

Премиерот Заев на средба со правобранителите од Република Македонија

Премиерот Заев во посета на Државното правобранителство, на средба со правобранителите од Република Македонија Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев денеска го посети Државното правобранителство и оствари средба со правобранителите од Република Македонија, предводени од државниот правобранител Фехми Стафа. На средбата се разговараше и за можностите за подобрување

Државниот правобранител на Р.М., Фехми Стафа во Јавната дебата за предлог Законот за спречување на корупцијата и судир на интереси

  Државниот правобранител на Република Македонија, г-дин Фехми Стафа, придружуван од Државниот правобранител за подрачјето на Градот Скопје, г-ѓа Вишња Младеновска на покана на Меѓународниот републикански институт (ИРИ), денеска (понеделник, 24-ти септември), учествуваше на Јавната дебата за нацрт текстот на предлог Законот за спречување на корупцијата и судир на интереси.

Работна средба помеѓу Државниот правобранител на Република Македонија Фехми Стафa и Генералниот секретар на Владата на Република Македонија, д-р Драги Рашковски

              Во просториите на Државното правобранителство на Република Македонија на ден 05.09.2018 година се одржа работна средба помеѓу Државниот правобранител на Република Македонија Фехми Стафa и Генералниот секретар на Владата на Република Македонија д-р Драги Рашковски.                На истата присуствуваа  и Државните правобранители за подрачје Скопје.             Државниот

Остварена работна средба со директорот на Управата за Финансиска полиција, г-дин Арафат Муареми

Државниот Правобранител на Република Македонија, г-дин Фехми Стафа, оствари работна средба со директорот на Управата за Финансиска полиција, г-дин Арафат Муареми. На средбата се разговараше за унапредување на соработката меѓу двете институции, како и нејзино подигнување на повисоко ново, а во контекст на заштита на финансиските интереси на Република Македонија

Презентација на медијацијата како начин за решавање на спорот

На 24 август 2012 година во просториите на Државното правобранителство на Република Македонија – Скопје беше одржана средба со преставници од Министерството за правда и Институтот за европска политика – Скопје на која беше презентирана медијацијата како начин на решевање на спорови. На средбата присуствуваа Државниот правобранител на Република Македонија

Потпишан Протокол за соработка

Министерот за правда Михајло Маневски и државниот правобранител на Република Македонија Оливера Китанова на ден 16.12.2010 година потпишаа Протокол за соработка меѓу Владата, органите на државната управа и државното правобранителство за заштита на имотните интереси и права на Македонија, за активно и брзо делување, тогаш кога ќе се направи штета

dprm-bg

Средба на државните правобранители

Државниот правобранител на Република Македонија и Државните правобранители за Скопје ги посетија Јавното правобранителство на Република Србија и Јавното правобранителство Белград при што разменија мислења за статусот и надлежностите на Државно правобранителство на Република Македонија, Јавно правобранителство Република Србија и Јавно правобранителство Белград. Средбата се оствари на ден 02.11.2009 година.