Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас

Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас

Врз основа на член 52 став 1 од Законот за административни службеници („Службен весник на РСМ“ број 27/2014, 199/2014, 48/2015, 154/2015, 5/2016, 142/2016 и 1/2018). Генералниот секретар на Државното правобранителство на Република Северна Македонија ги донесува следниве Одлуки:

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, оствари средба со амбасадорот на Република Словакија, Хенрик Маркуш

Државниот правобранител Фехми Стафа, словачкиот амбасадор го информираше за посветеноста на институцијата за почитување на позитивната законска регулатива во Република Северна Македонија, но и почитување на европските норми, дел од критериумите за членство во Европската унија. Државниот правобранител ја искористи можноста и да се заблагодари за поддршка што  Република Словачка постојано го дава во евроатлантските процеси, процеси кои се исклучително важни

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, денеска имаше средба со амбасадорот на Република Бугарија, Н.Е. Ангел Ангелов

Државниот правобранител Фехми Стафа, информираше за интенцијата на институцијата за почитување на позитивните законска регулатива во Република Северна Македонија, но и почитување на европските норми, дел од критериумите за членство во Европската унија. Средбата, државниот правобранител ја искористи и да се заблагодари за постојаната поддршка од Република Бугарија на нашиот пат

Државниот правобранител, г-дин Фехми Стафа, се сретна со Н.Е. Aмбасадорот на Република Полска, Војциех Тицињски

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, оствари средба со Амбасадорот на Република Полска во нашата држава, Војциех Тицињски. На средбата соговорниците ја истакнаа важноста од досегашната поддршка како и од идната соработка меѓу двете земји за професионално извршување на обврските од областите кои се под ингеренции на државниот

Државниот правобранител Стафа оствари средба со министерот Спасовски

Заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија и Министер за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска го посети Државното правобранителство на Република Северна Македонија и оствари средба со правобранителите од подрчјето на град Скопје, предводени од Државниот правобранител Фехми Стафа.На ова средба Државниот правобранител Стафа и министерот Спасовски разговара за

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, оствари средба со Амбасадорот на Грција Димитрис Јанакакис

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа оствари средба со Амбасадорот на Грција во нашата земја, Димитрис Јанакакис. На оваа прва средба, државниот правобранител Стафа и амбасадорот Јанакакис разговараа за функционирањето на Државното правобранителство, неговата улога и надлежностите во правосудниот систем на Република Северна Македонија. Двајцата соговорници разговараа за

Државниот правобранител се сретна со амбасадорката на Република Хрватска, Данијела Баришиќ

Државниот правобранител на Република Северна Македонија г-дин Фехми Стафа, денес (петок 29-ти март) оствари работна средба со Н.Е. амбасадорката на Република Хрватска, Данијела Баришиќ. На средбата се разговараше за воспоставената соработка меѓу двете пријателски земји, односно реформите во правосудните системи на Република Северна Македонија и Република Хрватска, како и за

Државниот правобранител Стафа оствари средба со Цаца Николовска

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа оствари средба со г-ѓа Маргарита Цаца Николовска, Претседател на Здружението на граѓани за човекови права. На оваа средба, г. Стефа и поранешната судијка Николовска разговараа за функционирањето на Државното правобранителство во насока на заштита на интересите на државата. Државниот правобранител Стафа истакна

Средба на државниот правобранител со народниот правобранител

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, денеска се сретна со народниот правобранител, Иџет Мехмети.На средбата државниот правобранител информираше за важноста за непречено, навремено и професионално извршување на обврските и работните цели на оваа институција, со цел правна заштита на имотните права и интереси на Република Северна Македонија.Од друга

Интерен Оглас број 1/2019

Државното правобранителство на Република Македонија објавува интерен оглас за унапредување на 7 (седум) административни службеници Интерен-оглас-2019 Образец Пријава за Унапредување кликни овде Други интерни огласи