Јавен Повик

Јавен Повик

Инструкција по јавен повик за избор на правно лице кое врши дејност или поседува дозвола за собирање и/или транспортирање, преработка, рециклирање и уништување на отпад. Download

Амбасадорот на Франција, г. Christian Thimonier, престојуваше во посета на Државното Правобранителство

Денес, 7 Август, Амбасадорот на Франција, г. Christian Thimonier, престојуваше во посета на Државното Правобранителство, каде оствари средна со Државниот Правобранител, г. Фехми Стафа.   Францускиот амбасадор ја искористи средбата за да се осврне на актуелни прашања поврзани со борбата против корупцијата, бројните судски спорови за државните имоти и обидите на Државниот

Одлука за избор на кандидат по Интерен оглас број 2/2019

Врз основа на член 52 став 1 од Законот за административни службеници („Службен весник на РСМ“ број 27/2014, 199/2014, 48/2015, 154/2015, 5/2016, 142/2016 и 1/2018). Генералниот секретар на Државното правобранителство на Република Северна Македонија ја донесува следнава Одлука за избор на кандидат по Интерен оглас број 2/2019:

Интерен Оглас број 2/2019

Државното правобранителство на Република Македонија објавува интерен оглас за унапредување на 2 (два) административни службеници Интерен-оглас-2-2019 Образец Пријава за Унапредување кликни овде Други интерни огласи

Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас

Врз основа на член 52 став 1 од Законот за административни службеници („Службен весник на РСМ“ број 27/2014, 199/2014, 48/2015, 154/2015, 5/2016, 142/2016 и 1/2018). Генералниот секретар на Државното правобранителство на Република Северна Македонија ги донесува следниве Одлуки:

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, оствари средба со амбасадорот на Република Словакија, Хенрик Маркуш

Државниот правобранител Фехми Стафа, словачкиот амбасадор го информираше за посветеноста на институцијата за почитување на позитивната законска регулатива во Република Северна Македонија, но и почитување на европските норми, дел од критериумите за членство во Европската унија. Државниот правобранител ја искористи можноста и да се заблагодари за поддршка што  Република Словачка постојано го дава во евроатлантските процеси, процеси кои се исклучително важни

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, денеска имаше средба со амбасадорот на Република Бугарија, Н.Е. Ангел Ангелов

Државниот правобранител Фехми Стафа, информираше за интенцијата на институцијата за почитување на позитивните законска регулатива во Република Северна Македонија, но и почитување на европските норми, дел од критериумите за членство во Европската унија. Средбата, државниот правобранител ја искористи и да се заблагодари за постојаната поддршка од Република Бугарија на нашиот пат

Државниот правобранител, г-дин Фехми Стафа, се сретна со Н.Е. Aмбасадорот на Република Полска, Војциех Тицињски

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, оствари средба со Амбасадорот на Република Полска во нашата држава, Војциех Тицињски. На средбата соговорниците ја истакнаа важноста од досегашната поддршка како и од идната соработка меѓу двете земји за професионално извршување на обврските од областите кои се под ингеренции на државниот

Државниот правобранител Стафа оствари средба со министерот Спасовски

Заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија и Министер за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска го посети Државното правобранителство на Република Северна Македонија и оствари средба со правобранителите од подрчјето на град Скопје, предводени од Државниот правобранител Фехми Стафа.На ова средба Државниот правобранител Стафа и министерот Спасовски разговара за

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, оствари средба со Амбасадорот на Грција Димитрис Јанакакис

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа оствари средба со Амбасадорот на Грција во нашата земја, Димитрис Јанакакис. На оваа прва средба, државниот правобранител Стафа и амбасадорот Јанакакис разговараа за функционирањето на Државното правобранителство, неговата улога и надлежностите во правосудниот систем на Република Северна Македонија. Двајцата соговорници разговараа за