Daily Archives: December 3, 2019

Државниот правобранител, Фехми Стафа, се сретна со амбасадорот на Република Франција, Н.Е. Кристијан Тимоние

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, денеска се сретна со амбасадорот на Република Франција, Н.Е. Кристијан Тимоние.Државниот правобранител Фехми Стафа, го информираше соговорникот за заложбите на институцијата за почитување на позитивните законски норми во Република Северна Македонија, но и почитување на европските норми, како и критериумите за членство

Претседателот Пендаровски го посети Државното правобранителство

Државното правобранителство на Република Северна Македонија во четврток го посети Претседателот г-дин Стево Пендаровски, кој оствари средба со Државниот правобранител г-дин Фехми Стафа и правобранителите за регионот на град Скопје.На средбата Државниот правобранител г-дин Стафа го информираше претседателот на државата г-дин Стево Пендаровски за тековните активности на правобранителството, како и