Daily Archives: April 19, 2019

Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, денеска имаше средба со амбасадорот на Република Бугарија, Н.Е. Ангел Ангелов

Државниот правобранител Фехми Стафа, информираше за интенцијата на институцијата за почитување на позитивните законска регулатива во Република Северна Македонија, но и почитување на европските норми, дел од критериумите за членство во Европската унија. Средбата, државниот правобранител ја искористи и да се заблагодари за постојаната поддршка од Република Бугарија на нашиот пат