Државниот правобранител на Република Северна Македонија, Фехми Стафа, оствари средба со амбасадорот на Република Словакија, Хенрик Маркуш

Државниот правобранител Фехми Стафа, словачкиот амбасадор го информираше за посветеноста на институцијата за почитување на позитивната законска регулатива во Република Северна Македонија, но и почитување на европските норми, дел од критериумите за членство во Европската унија.

Државниот правобранител ја искористи можноста и да се заблагодари за поддршка што  Република Словачка постојано го дава во евроатлантските процеси, процеси кои се исклучително важни за нашата земја.

Амбасадорот Маркуш, ја потврди поддршката за нашата земја и изрази подготвеност таа да продолжи, и да се интензивира во наредниот период, се со цел поскоро интегрирање на Република Северна Македонија во евроатлантските сојузи.