Амбасадорот на Франција, г. Christian Thimonier, престојуваше во посета на Државното Правобранителство

Денес, 7 Август, Амбасадорот на Франција, г. Christian Thimonier, престојуваше во посета на Државното Правобранителство, каде оствари средна со Државниот Правобранител, г. Фехми Стафа.   Францускиот амбасадор ја искористи средбата за да се осврне на актуелни прашања поврзани со борбата против корупцијата, бројните судски спорови за државните имоти и обидите на Државниот Правобранител да ги заштити интересите на државата. 
Амбасадорот му честиташе на Државниот Правобранител за досегашната работа и ги охрабри членовите на оваа институција да ја продолжат битката за владеење на правото и правната држава, како неопходност во патот на нашата земја кон Европската унија.

Соговорниците изразија подготвеност за продолжување на билатералната соработка во регионален и европска контекст.